2010. február 22., hétfő

Vacsora Adritól

Az előző bejegyzésben látható tortát Adrienn barátnőm kapta születésnapjára, aki cserébe ezt a finom vacsorát főzte nekem. Az eredeti, pontos receptet sajnos nem tudom, én most csak kuktáskodtam, de az íze az utolérhetetlen volt. Adri nem nagyon szeret főzőcskézni, de ha egyszer belefog egy egyszerű zacskós tésztából olyan finom étek készül, hogy mindenki megnyalja az összes ujját.
A hozzávalók mennyiségére, és számára nem mernék megesküdni. (íz emlékezetetmet elővéve kb. ez a recept.) :))))

Hozzávalók

- 30 dkg darálthús
- 20 dkg orsótészta
- 2 fej hagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- pritaminpaprika
- sárgarépa
- paradicsom
- oregánó, bazsalikom
- só, bors
- pici olaj
- ketchup (ízlés szerint)

A tésztát sós vízben feltesszük főni, ezalatt, megpucoljuk és feldaraboljuk a hagymákat,  a sárgarépát karikázzuk, a pritaminpaprikát és a paradicsomot kockázzuk. A hagyma felét, barnulásig pirítjuk, majd rádobjuk az összeaprított fokhagymát,  levesszük a tűzről, kicsit félrerakjuk. A hagyma másik felét a darálthússal a fűszerekkel fedő alatt pároljuk, majd a felaprított zöldségeket is adjuk hozzá, pároljuk tovább, amikor a zöldség még roppan és a hús már pirosra sült kavarjuk bele a sült hagymás-fokhagymás egyveleget. Adjunk hozzá a ketchupot ízlés szerint, rottyantsuk össze. Az időközben leszűrt tésztával és sajttal tálaljuk.

Ajánlom, hogy aki ezt a finom vacsit elkészíti, ne legyen egyedül, a konyhában, hanem fogjon be valahol egy kuktát, és közben beszéljék ki magukat, mint ahogyan, mi is tettük. :)

Nincsenek megjegyzések: