2010. február 5., péntek

Tormás-tejszínes csirkemell

A mélyhűtőben, már csak a "vendégek részére" félretett adagok voltak meg, de mivel fehérje napom volt, kivettem egy jó nagy adag csirkemellet, aminek felét üveges szószban úsztattam meg (Uncle beans) a másik feléből készült a tormás verzió.  A tormáshoz, "maradékokat" használtam fel, a "nem dobunk kis semmit" szlogen életben tartása miatt. :)

Hozzávalók

- 60-70 dkg csirkemell
- 2 dl tejszín
- 3 ek. erős torma
- 4 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors,
- kevés olaj

A csirkemellet, vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd forrósított olajban pirosra sütjük. Amíg sül a husi, összekeverjük, a szószt amiben szeretnénk sütni, ennek már csak a fantázia, és a hűtő tartalma szab határokat, ki mivel dúsítja. A tejszínt, a tojásokat, a tormát elkeverünk sóval, borssal, darabolt fokhagymával. A kisült csirkemellet, egy vékonyan kivajazott kerámiatálba helyezzük, erre ráöntjük a szószt, és kb. 40 percre 180-200 fokos sütőbe toljuk. Rizs körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: