2010. február 25., csütörtök

Korhelyleves

Egész nap azon törtem a fejecském, mit ennék holnap... minden gyümölcs napon valami igazán ízes után vágyódom....grrrr.... ebben a diétában csak ez az egyetlen egy borzalom van... még a víz nap is kibírhatóbb, mint a gyümölcs... Szóval, a munkahelyemen egész nap csak a másnapi sajtszószos-sülthúsról, és a joghurttal, sajttal, sonkadarabokkal gazdagított salátámról ábrándoztam, amikor eszembe jutott, hogy van otthon savanyú káposzta, egy kis kiszáradt pick szalámi...tejföl... és igen, be is ugrott, a korhelyleves. (Igaz, light verzióban készült, de így is isteni lett.:)

Hozzávalók:

- 40-50 dkg savanyú káposzta
- 10 cm száraz szalámi
- 1 ek. liszt
- kis fej hagyma
- só, bors, paprika
- tejföl.
- babérlevél

A káposztát felaprítjuk, levével és egy szép darab babérlevéllel (még Pécsről kaptam), az összedarabolt szalámival és pici sóval feltesszük főni. Miközben a káposzta fő, nagyon halvány rántást készítünk, amibe beletesszük az összevágott hagymát is. A káposzta puhulása után, belecsurgatjuk a rántást, kb. egy evőkanál pirospaprikát hozzáadunk, és összeforraljuk. Tálaláskor, tejfölt kínálunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: