2010. július 26., hétfő

Maci laci palacsintája

Örömmel látom, hogy nőtt a blogom olvasottságának száma, és most megragadom az alkalmat, hogy köszöntsem az összes állandó olvasómat! Köszönöm Nektek, hogy olvastok! :) Nagyon nagy önbizalmat ad, hogy egyre többen kíváncsiak arra, amit csak úgy leírok!

Elég sok új recept van a tarsolyban, bár ez a nagy meleg eléggé visszavetette a kedvemet a főzőcskézéstől... pedig nem vagyok ijedős, de az árnyékban 38 fokban én is csak pihegtem. Igaz most egy szót sem szólhatok... tegnap 15 fok volt....
Most pedig következzen ismét egy nem saját, hanem kölcsönzött recept, amit a Hugim készített el. Kedves Csaba köszönöm, hogy ilyen finom recepteket osztol meg a Hugommal csak így tovább!!! (ha van egy két sós finomságról recepted azt is szívesen vesszük:) ).

Medve László kedvenc palacsintája

Hozzávalók:

- édes palacsinta
- 1 adag tejberizs
        * rizs
        * tej
        * cukor
- kis üveg meggy befőtt magozva
- fahéj
- csokiöntet

A tejberizst megfőzzük, hozzákavarjuk a fahéjat, eközben a palacsintákat kisütjük. A palacsintákra kb.: 0,5 cm vastagon kenünk rá a tejberizsből, majd a kimagozott meggyet elhelyezzük a szélén és feltekerjük. Ezt addig ismételgetjük, amíg le nem fogy a palacsinta a tejberizs és a meggy. Srégan felszeljük, megöntözzük csokiöntettel és fogyasztjuk is. 
Nekem jéghidegen hűtve tálalta a Hugim... nagyon finom volt! Csak így tovább cukrászkám :)


Nincsenek megjegyzések: