2010. július 29., csütörtök

Fasírt, másképp

A sertéscombbal egy időben vettem ki egy kis adag darált húst is, mivel az eredeti koncepció szerintem palócleves és fasírt készült volna, de mint tudjuk ha az agyam beindul.... alkotok. :)

Búzakorpás fasírt "pahapa" csatnival és törtkrumplival

Hozzávalók

- 40 dkg sertés darált hús
- 4 ek. búzakorpa
- 2 gerezd fokhagyma
- fél hagyma
- só, bors, őrölt kömény


A hagymákat sajtreszelőn lereszeljük ezután az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd  egy órán keresztül állni hagyjuk. Kis gombócokat formálunk belőle és bő forró olajban kisütjük. Díszítjük egy falat sajttal és paradicsommal vagy paprikával.

Törtkrumpli

Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 10 dkg vaj
- 2 ek. magyaros vajkrém
- 2 ek. tejföl
- só

Krumplit puhára főzzük, összetörjük krumplinyomóval, belerakjuk a hozzávalókat, majd egy fakanál segítségével krémesre keverjük.

"Pahapa"mártogatós

Hozzávalók 
- 1 közepes méretű sütőben sült padlizsán
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 nagy paradicsom

Ezeket összeaprítjuk, botmixerrel pépesítjük, adunk hozzá kevés sót, borsot, és egy csepp olajat.

Nincsenek megjegyzések: