A sertéscombbal egy időben vettem ki egy kis adag darált húst is, mivel az eredeti koncepció szerintem palócleves és fasírt készült volna, de mint tudjuk ha az agyam beindul.... alkotok. :)
Búzakorpás fasírt "pahapa" csatnival és törtkrumplival
Hozzávalók
- 40 dkg sertés darált hús
- 4 ek. búzakorpa
- 2 gerezd fokhagyma
- fél hagyma
- só, bors, őrölt kömény
A hagymákat sajtreszelőn lereszeljük ezután az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd egy órán keresztül állni hagyjuk. Kis gombócokat formálunk belőle és bő forró olajban kisütjük. Díszítjük egy falat sajttal és paradicsommal vagy paprikával.
Törtkrumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 10 dkg vaj
- 2 ek. magyaros vajkrém
- 2 ek. tejföl
- só
Krumplit puhára főzzük, összetörjük krumplinyomóval, belerakjuk a hozzávalókat, majd egy fakanál segítségével krémesre keverjük.
"Pahapa"mártogatós
Hozzávalók
- 1 közepes méretű sütőben sült padlizsán
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 nagy paradicsom
Ezeket összeaprítjuk, botmixerrel pépesítjük, adunk hozzá kevés sót, borsot, és egy csepp olajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése