2009. december 28., hétfő

Zabpelyhes-karaj lecsós rizzsel

Sokat olvastam már a zabpehelybe forgatott sültekről,  illik nekem is kipróbálni; nagyon megérte. Könnyen elkészíthető, gyors,  kiadós vacsora.

Hozzávalók

- 40 dkg szeletelt karaj
- fűszerek
- 1 tojás
- zabpehely
- liszt
- olaj a sütéshez

A hút, nagyon kicsit kiklopfoljuk, befűszerezzük ízlés szerint. Kb.: 1-2 órát hagyjuk állni, hogy az ízek jól átjárják a húst. A zabpelyhet összekeverjük egy tojással, majd a lisztben megforgatott karaj szeleteket belemártjuk, s a felforrósított olajban szépen pirosra sütjük. Nem szükséges sok olaj, mert a lehulló zabpehely miatt felhasználhatatlan. Fordításnál óvatosan kell megforgatni, hogy a bunda rajtamaradjon.

A lecsós rizsben semmi ördöngősség nincsen, de leírom, mert képes vagyok elfelejteni.
Hozzávalók
- 2 dl rizs
- 1 dl házi lecsó
- só, bors
- 2-2,5 dl víz
- olaj

A felforrósított olajon rizst fehéredésig pirítjuk , madj beleöntjük a lecsót és a vizet, forrás után takaréklángon puhára pároljuk.

Nincsenek megjegyzések: