2009. december 8., kedd

Casino-tojás, virslivel és forralt borral.

Egyik munkatársammal beszélgettem, mikor megemlítette, hogy casino-tojást fog készíteni az egyik bulira....hmm gondoltam magamban estére meg kellene próbálni; gyorsan meg is kérdeztem, hogyan készül... majdnem annyira egyszerű, mint egy faék... Nem bíztam teljes sikeremben, ezért vettem egy pár darab jó minőségű virslit, mert ha a tojásos projekt nem jön be mégis lesz mit ennünk.

Casino-tojás
Hozzávalók:
- 10 db kemény tojás
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál mustár
- 2 evőkanál majonéz
- só, bors

Tojásokat keményre főzzük, mikor megfőtt, kettévágjuk és a sárgáját egy tálba halmozzuk. Várunk addig, amíg a sárgája teljesen kihűlt, ezután villával összetörjük, elkeverjük a többi hozzávalóval. Az ízesítést picit el lehet fűszerezni, mert a fehérje kicsit ízetlen és együtt fogyasztva kiegészítik egymást. Amikor elkészült a massza, zacskóba töltjük, sarkát kivágjuk ( kicsit nagyobb lyukra, mint mikor mézeskalácsot díszítünk) és visszatöltjük a fehérjébe. Picit megszórjuk szárított csomborral.

Mellé tálaltam a karikára vágott, jól megpirított virslit is. Nekem nagyon ízlett, amiket éttermekben ettem egyiknek sem volt ilyen íze, sőt azok inkább ízetlen, tojáskák voltak.

Forralt bor
Hozzávalók
- 1 l félédes vörösbor
- egész fahéj kicsit összetörve( plusz őrölt fahéj is)
- 10-15 db szegfűszeg
- cukor
- bors
- fél chili paprika
- 1 narancs szeletelve

A hozzávalókat egy edényben feltesszük melegedni, majd a forrás előtt elzárjuk. Pontosan eddig tart elkészíteni ezt a remek lélekmelegítő italt.:) Mindenki saját ízlése szerint ízesíti, az enyém picit csípős lett, de hipp-hopp mind elfogyott.

Nincsenek megjegyzések: