2009. december 28., hétfő

Saláta télen

A recept nem az enyém, hanem Ottisé , mint mindig módosítottam rajta, mert vacsorának, és a másnapi reggelimnek szántam, és nem lett volna szerencsés a hagyma-fokhagyma kombináció. 

Hozzávalók
- 40 dkg káposzta
- 1 nagy alma
- 2 db sárgarépa
- 2 dl joghurt
- 3 ek. mustár
- ecet
- cukor, só, őrölt köménymag, bors

A káposztát éles késsel vékonyra szeleteljük, a répát juliennere , az almát kockára vágjuk. A fűszerekkel megszórjuk, kicsit megnyomkodjuk, hogy a rostok hamarabb átvegyék az ízeket. A joghurtot összekeverjük a mustárral, ecettel, és a cukorral, majd ráöntjük a salátára. Érdemes egy-két órát hűtőben érlelni.

Nincsenek megjegyzések: