Nagyon sok bejegyzéssel vagyok lemaradva, már alig bírom fejben tartani a recepteket, de sajnos a karácsonyi készülődés elvette minden időmet, de megérte.:)
Mostanában nagyon szeretem a könnyen elkészíthető ételeket, a finom krémleveseket, az intenzív ízeket. .
Leveshez
- 3 nagyobb szem krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, fahéj, kurkuma, ételízesítő
A burgonyát és a fokhagymát meghámozzuk, sóval, borssal, kevés vízzel főzzük, mikor megpuhult, botmixerrel pépesítjük. Turmixolás után fűszerezzek egy-egy csipet fahéjjal, és kurkumával, újra felforraljuk, hogy az ízek jobban érvényesüljenek. Állaga pont megfelelő, nem szükséges sűrítőt hozzáadni.
Palacsintához
- 10-15 dkg liszt (lehet rétesliszt kb.: 5 dkg)
- 1 tojás
- ásványvíz
- tej
- 1 ek olaj
- ételízesítő, só.
- 2 dkg sajt
- kevés fokhagyma
A palacsintához a hozzávalókat összekeverjük, forrósított serpenyőben kisütjük. A forró kisült palacsintára rakunk egy nagyon kevéske sajtot, és ha birja a gyomrunk egy nagyon minimális friss reszelt fokhagymát, majd negyedbe hajtuk, amikor kihűlt vékony csíkokra vágjuk, és a forró levesbe szórjuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése