2009. december 28., hétfő

Fokhagymás-burgonyakrémleves, palacsintával

Nagyon sok bejegyzéssel vagyok lemaradva, már alig bírom fejben tartani a recepteket, de sajnos a karácsonyi készülődés elvette minden időmet, de megérte.:)

Mostanában nagyon szeretem a könnyen elkészíthető ételeket, a finom krémleveseket, az intenzív ízeket. .



Fokhagymás-burgonyakrémleves, palacsintával


Hozzávalók:
Leveshez
- 3 nagyobb szem krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, fahéj, kurkuma, ételízesítő

A burgonyát és a fokhagymát meghámozzuk, sóval, borssal,  kevés vízzel főzzük, mikor megpuhult, botmixerrel pépesítjük. Turmixolás után fűszerezzek egy-egy csipet fahéjjal, és kurkumával, újra felforraljuk, hogy az ízek jobban érvényesüljenek. Állaga pont megfelelő, nem szükséges sűrítőt hozzáadni.  

Palacsintához
- 10-15 dkg liszt (lehet rétesliszt kb.: 5 dkg)
- 1 tojás
- ásványvíz
- tej
- 1 ek olaj
- ételízesítő, só.

- 2 dkg sajt
- kevés fokhagyma

A palacsintához a hozzávalókat összekeverjük, forrósított serpenyőben kisütjük. A forró kisült palacsintára rakunk egy nagyon kevéske sajtot, és ha birja a gyomrunk egy nagyon minimális friss reszelt fokhagymát, majd negyedbe hajtuk, amikor kihűlt vékony csíkokra vágjuk, és a forró levesbe szórjuk

Nincsenek megjegyzések: