Közös karácsonyi vacsit terveztünk Eszterékkel, s a multkori sörös-bőrös malac sikerén felbuzdulva gondoltam egy hasonló recept elkészítésére. (a sörös malacról egy darab fotó sem készült:) )
- 1,5 kg csontos-bőrös karaj
Páchoz
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 3-3,5 dl tej
- 1-1,5 dl olaj
- fűszerek
Körethez:
- 1 kg krumpli
- 1/2 kg sárgarépa
A karajt szeletelten vettük, s már előző este bepácoltam, majd reggel megfordítottam, s estig pácolódott.
Mikor hazaértem csak annyi volt a teendőm, hogy egy picit olajozott tepsibe belerakjam, lefedjem alufóliával és puhává pároljam.
Már a villa szépen belement a húsba, rászórtam, a kockára vágott burgonyát, és a hasábokra aprított répát. Még a körettel kicsit pároltam, azután az alufóliát levéve pirosra sütöttem.
Jó kép, csak a pácolásról készült, mert amint a sütőből kivettem, mindenki úgy ugrott a finom illatú, omlós húsra, mintha valaki elvette volna: ). Köret, ha lett volna több az is elfogy.
Találtam egy nem túl jó, de mégis kész állapotban fényképezett képet.
Találtam egy nem túl jó, de mégis kész állapotban fényképezett képet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése