2009. december 29., kedd

Tarjás tekercs

Ezt a remek receptet Vicánál olvastam. Tényleg egyszerű, gyorsan elkészülő, jól variálható recept. Az ember fantáziájára van bízva, hogy mit tesz bele. Vigyázat! Az egész család imádni fogja.

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 dl víz
- 2 ek. tejföl
- 1 ek olaj
- 1/4 élesztő
- só, cukor

A lisztet átszitájuk egy tálba, majd a közepébe kicsi mélyedést készítünk, amibe már beletesszük a tejföl, az olajat, sót. A meglangyosított picit cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, hozzákeverjük a liszthez, majd elkezdjük dagasztani, addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a kezünktől, és az edény falától. Biztosan sokkal kényelmesebb dagaszógépben, de nekem ez is hozzátartozik a "hagyományőrzéshez", azaz úgy csinálni, mint mamám és anya mutatta.

A kész tésztát, picit pihentetjük, hogy kezdjen el kelni, madj lisztezett deszkán ovális alakúra nyújtjuk.

Töltelék
- 20 dkg főtt füstölt tarja
- 5 dkg margarin
- 5 dkg sajt
- só



A Margarint összekeverjük a sajttal, sóval majd megkenjük vele a tésztát, erre a masszára kerülnek a tarjaszeletek. Mikor mindent rátettünk, feltekerjük, mint egy egyszerű bejglit. Trapéz alakúra elvágjuk, tetejüket megkenjük tojással vagy tejföllel és végül megszórjuk sajttal. Kb.: 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. Tepsiben elhelyezésnél ügyeljünk, arra, hogy megkel.







Nincsenek megjegyzések: