Egyre nagyobb bajban vagyok a címek kitalálásával, ugyan a többi gasztroblogger, honnan veszi azokat a frappáns elnevezéseket... Na mindegy, a lényeg nem is a neve, hanem az íze volt.
Hozzávalók:
-1/2 kg darált lapocka
- 4 közepes fej krumpli
- 2 közepes sárgarépa
- 1/2 üveg házi lecsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- só, fűszerkeverék, bors, csombor
- kevés olaj
Darálthúst, szép pirosra pirítjuk, a fűszerekkel, még pirul, megpucoljuk a répát és a burgonyát, és kevés vízzel félpuhára főzzük. Mikor a hús szép piros lett, nyolcadoljuk a hagymát, közékeverjük, majd 1-2 perc sülés után hozzáadjuk, a lecsepegtetett zöldségeket. Óvatos kevergetés mellett, hozzáöntjük a lecsót, a fokhagymát. ( Fokhagymát, lereszeljük, kb. 3 kanál vízzel elkeverjük). Az újra forrás-süléstől számított 8-12 percen belül készen van.
Szerintem nem szükséges hozzá semmilyen köret, esetleg kenyér, aki igényli.
Nekem az íze kicsit hasonlít, a brassóira... mások elmondása szerint egyáltalán nem, döntse el mindenki maga.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése