A következő receptnek is van természetesen története., szerintem, már uncsi lenne, ha nem lenne:). A páromnak és nekem is mostanában van (volt) a névnapunk, ezért elhívtuk a barátainkat vacsorára, borozgatásra, beszélgetésre. Kivettem, az erre az alkalomra vett, nagyobb adag húst a fagyasztóból. Napközben viszont eszembe jutott, hogy picit náthás vagyok, s hát a barátnőnek most nagyon kell magára vigyáznia, s gyorsan felhívtam, hogy elmondjam. Jobbnak látták, ha most nem jönnek, s majd egy későbbi időpontban megtartjuk, az ünnepet. :)
Viszont, a csontos karaj, amit tepsiben szerettem volna megsütni, már igen ki volt olvadva.... gyorsan gondolkozni kezdtem, hogy mit lehetne készíteni belőle. Azt már tudjuk, hogy a tepsiben sült dolgok csak akkor frissen melegen fogynak el... szóval kettőnkre nem készíthettem el, ezért készült az alábbi egyszerű fogás.
Zöldséges karaj, sajtos-sültkrumplival
Zöldséges karaj, sajtos-sültkrumplival
- 1 kg karaj
- 1 kis fej hagyma
- 3-4 evőkanál házi készítésű "Erős Pista"
(ez inkább, enyhén pikánsnak mondható, mint csípősnek)
- 1-1 ek. oregánó és bazsalikom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- só, bors
- olaj
- kevés víz
Körethez:
- mexikói zöldségkeverék
- burgonya
- sajt
A karajt vékony csíkokra vágjuk, hagymán és kevés olajon megpirítjuk úgy, hogy minden oldala piros legyen, ezután forró vizet öntünk rá, kb. 1-1,5 dl-t. Párolódás közben hozzáadjuk, az egy-egy evőkanál bazsalikomot, oregánót; felaprított fokhagymát, házi "Erős Pistát", borsot és ha szükséges kevés sót. Puhára főzzük, úgy, hogy nagyon kevés szaft maradjon. Külön edényben, megpároljuk a zöldségeket, sóval ízesíthetjük. (lehet bármilyen zöldség, ami a hűtőben található) Utolsó mozzanatként a párolt zöldséget, összeforgatjuk a hússal.
A burgonyát hasábra vágjuk, kisütjük, s még forrón reszelünk rá kevés sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése