2010. december 6., hétfő

Helyzetjelentés II.

Az elmúlt időszakban sem főzni, sem blogot írni nem nagyon volt időm. Igaz, most ezt nem annyira bánom, ugyanis a már említett pályázat a végéhez közeledik, s sűrűsödnek a programok, problémák, tennivalók.

Nagy dolognak tartom, hogy ez a pályázat, egy sikeres jó célt szolgáló nagyon sok ember kooperációjából létrejövő fogyasztható termék. A projekt által felkarolt városok egy-egy épülete, múzeuma újult meg, s töltődött fel, interaktív tartalommal.. Teljesen új látogatóközpontok jöttek létre,  ahol a helyi jellegzetességek bemutatásán túl, azt a célt is szolgálja, hogy kézzelfoghatóan, megismerkedjünk hagyományainkkal, őseinkkel., szokásainkkal. 

Ajánlom mindenkinek, hogy áldozzon Jász-Nagykun-Szolnok megyére egy pár napot, s járja végig a "Jászkun kapitányok nyomában" túraútvonalat. (további információ: www.jkny.hu).


A látogatóközpontok átadóünnepségeinek megszervezésében segédkeztem, amit meg kell mondjam, hogy nagyon élveztem. Egy kis pörgés, végre :)

Ismét iskolába járok, mert nem tudok a fenekemen maradni; most épp közigazgatási kommunikációt tanulok. 

Végre itt a karácsony, amit, most valami különös oknál fogva nagyon várok, pedig eddig nem volt a kedvenc ünnepem. Kezdem magam aktivizálni, gasztro- és kézműves ajándékok terén is. 

Az alábbi képen, filcből készített "műveim" láthatók; mostanában főzés helyett, a meleg szobában, TV nézés közben ezeket alkotom. Mindenből van többféle is, karácsonyfából van piros, és lila színű is. Kitűzőket, és kulcstartókat is gyártok, persze csak saját magam szórakoztatására. :)


Nincsenek megjegyzések: