2010. január 25., hétfő

Miccs, sült tésztával

Mikor Erdélybe készültünk, minden helyi és táj jellegű ételnek utánna néztem, mi az amit meg kellene, meg kell kóstolni, ha azon a gyönyörű helyen járunk. Sokat már kóstoltam,  és készítettünk itthon is, de a miccs nem tartozott közé.
Hazafelé tartottunk, amikor vettünk miccset.... az igazat megvallva, nekem nem nagyon ízlett... túl édeskés íze miatt. A marha, a birka és a sertés húsnak a keveréke képezte ezt az édes ízt.

Egyik nap kezembe akadt egy "hamis" miccs recept... gyorsan el is készítettem.

Hozzávalók:


- 50 dkg sertés darált hús
- 1 dl húslé
- só, csombor
- 1 tk. szódabikarbóna

A darált húshoz hozzáadjuk a receptben leírtakat, jól elkeverjük, hagyjuk állni pár órát, akár egy napot is. Majd picit vizes kézzel rudakat formálunk. A sütőt grillre állítjuk, s szép pirosra sütjük. Szabad grillen még finomabb íze lesz, de mivel tél van nem nagyon sok lehetőségünk marad, csak a sütő.

Készült mellé, egy kis sült tészta, sült krumpli, és egy gyors natúr saláta, a hűtőben talált zöldségekből.

Nincsenek megjegyzések: