Hozzávalók:
- 1 közepes zellergumó
- 1 fej hagyma
- 2 dl tejföl
- 5 dkg sajt
- 2 evőkanál keményítő
- fehérbors, só,
- 1 leveskocka
Hagymát nagyon kevés olajon megpirítjuk, majd a minél kisebbre összevágott zellert rádobjuk, felengedjük kb 2 dl vízzel, ezután mikor már majdnem puhára főtt, hozzáadjuk az apróra vágott zeller szárát és levelét. Addig főzzük amíg szét nem megy, vagy esetleg botmixerrel rásegítünk, közben beledobjuk a fűszereket, a tejfölt kikeverjük kevés vízzel, és csomómentesre dolgozzuk vele a keményítőt. A végén hozzááadjuk a tejfölös sűrítőanyagot, picit forraljuk, majd reszelünk bele kb. öt deka sajtot. Ha kell utóízesítjük.
A tálaláshoz, picit megszórtam pirospaprikával, esetleg lehetne pirítóst, vagy levesgyönygöt kínálni hozzá, de így natúran is nagyon finom lett. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése