2009. november 16., hétfő

Nagyon hamis tiramisu

Mostanában nem nagyon volt időm blog bejegyzéseket írogatni. (mondjuk ennek kifejezetten örülök, mert legalább van munkám:)))
Gondoltam gyorsan lejegyzem, amit múlt héten főzőcskéztem.

Nagyon hamis tiramisut készítettem, amit egyszer nagyon régen már csináltam, de valahogyan eltűnt az a receptgyűjtemény amiben pontosan le volt jegyezve ezen recept, a neten sem találtam,  úgy gondoltam, vagyok annyira ügyes és megcsinálom magamtól :) 

Hozzávalók:

- 2 csomag babapiskóta
- 3 db natúr tömlős sajt. (30 dkg)
- 1 db 3in1 kávépor
- 2 csomag tejszínhabpótlópor
- 4 dl tej
- porcukor ( ízlés szerint)
- kakaópor
- instant kakaópor.
- 3 ek liszt
- 3-4 ek cukor

Az elkészítés elsőre igen bonyolultnak és bizarrnak hangzik de a végeredmény a fontos.
Első lépésben egy keverőtálba kinyomtam  "bőréből" a tömlős-sajtokat, majd porcukor hozzáadásával elkezdtem felverni.(kevés tejet adagoltam, a könnyebb keverhetőség miatt).
A két tejszínhabpótló port felvertem 2 dl tejjel( a két porhoz kellene 3 dl, de így masszívabb lesz a fehér sajot-hab) majd a két masszát óvatosan összeforgattam.
A kávéport és az instant kakaót vízzel összekevertem kicsit megmelegítettem, majd ebbe áztattam bele a piskótákat. (ha elfogy a "lötyi" keverjünk még kakaót vízzel és folytassuk a folyamatot).
A lisztet, három kanál cukorral és a maradék tejjel összekevertem, majd felfőztem, és nagyon fincsi csokipudingot kaptam. Ezt a csokis kérmet kihűtöttem, majd az első sor babapiskótára kentem, amire következett a másosik sor babapiskóta, és egy kevés fehér sajtos krém, e tetejébe is pakoltam még egy sor piskótát, majd legvégül a fehér sajtos masszával leöntöttem. a tetejét sima kakóporral meszórtam.



Egy négyzet alakú, jó mély jénait választottam, a recept elkészítésére, ami teljesen tele lett.:) (kb 3-4 literes lehet).
Hasznos lett volna egy éjszakára a hűtőbe helyezni, de nem volt rá idő:) Szerintem így is finom volt.
Kép nem készült, ugyanis amit elkészült már faltuk is fel.:) Majd legközelebb.

Nincsenek megjegyzések: