2009. november 26., csütörtök

Tepsis burgonya karajjal és tormás mártogatóssal

Nekem ez a fényképesdi nem nagyon jött eddig be... :( Vagy nem volt itthon a gépem, vagy kifogyott az elem.... szóval ezt a művemet sem tudtam megörökíteni.:). Mivel ismerem magam, inkább leírom a receptet, mert hamarosan a feledés süllyesztőjébe csurog ez a remek vacsora.:)

Hozzávalók:
- 30-40 dkg karaj
- 1 kg krumpli
- grill fűszerkeverék
- 1 csomag tepsis húsos burgonya por
- 4dl tej
- 1 ek tejföl.
- sajt
- 2 tojás

A karajt nagyon pici csíkokra vágjuk (kb.:2cm x 3-4mm). Kevés olajon pirosra sütjük, grill fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd amikor már majdnem készen van dobunk rá hagymát. Még pirul a husi, a krumplit megpucoljuk, nagyon vékony karikára vágjuk, 2 részre vesszük, az egyik felét lefektetjük egy közepes méretű tepsibe. A krumplit durvára vágott fokhagymával megszórjuk, és ráhalmozzuk a pirosra sült húst, majd befedjük a maradék krumplival. A port összekeverjük a tejjel és a tejföllel, s ráborítjuk a krumplira. Én befedtem alufóliával és 250 fokon sütöttem kb 30 percig, amikor már jól megpuhult a teteje a burgonyának, megszórhatjuk sajttal és díszítés képen üssünk két tojást a tetejére. Amint a tojás teteje már "be bőrösödött" kész az ételünk.

Még sült, gondoltam fedezek fel újabb íz párosításokat.:) Ez lett belőle:

Egy evőkanál tormát összekavartam, egy evőkanál krémsajttal, 2 evőkanál tejföllel, friss borssal, sóval és egy kis gerezd reszelt fokhagymával. Ebbe a mártogatósba pucoltam répát, amit hasábokra vágtam és azzal tunkoltuk:) Szerintem nagyon finom, pikáns lett.:)

Nincsenek megjegyzések: