2011. április 7., csütörtök

"Piros. Fehér. Piros-fehér-zöld"

Éppen a jól megérdemelt szabadságomat töltöm :)))) Mivel egy nőnek gondolnia kell a jövőre, ezért már most hozzáfogtam a Húsvéti nagytakarításhoz, ugyanis sem jövőhéten sem a hét végén nem leszek itthon. (Ablaktisztítás, függönymosás, takarítás, mosás, törölgetés) S mivel ez még nem volt elég természetesen főztem is:). Készült egy kis frankfurti levest, és "tárcsás húst" (Zöldséges csirkemell). Desszertnek készült egy egyszerű pohárkrém; tudom nem én találtam fel a kanálban a mélyedést, de szerintem érdemes egy pár szóban megemlíteni. Az egész napomat megkoronáztam még egy kis varrással :) Jön a nyuszi, s készülnek a kézzel készült kedvességek.

Epres pohárkrém

Hozzávalók 3 személyre

- 20 dkg eper
- 2 dl tejszín
- 5 kanál cukor
- színes cukorka

Az epret apróra daraboljuk, összekeverjük 3 evőkanál cukorral, majd serpenyőben elkezdjük melegíteni. Mikor már majdnem lekvárrá válik, levesszük a tűzről, kihűtjük. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük (ez elég sok időt vesz igénybe). Majd a kihűlt epret és a tejszínt egy mutatós pohárban egymásra rétegezzük, friss eperrel és a színes cukorkákkal díszítjük, kevés hűtés után azonnal fogyaszthatjuk is!

Már elég régóta főzőcskézem, de még mindig vannak olyan jól bevált receptek, mint például a frankfurti leves is, hogy telefonos segítségre szorulok :) Az ember elfelejti, hogy rántás, vagy habarás, és mint tudom a családom nem mindig a neten fellelhető receptek alapján készíti az étkeket.

Frankfurti -leves

Hozzávalók 4 személyre

- 40 dkg kelkáposzta
- 2 kisebb krumpli
- 2 dl tejföl
- 3 db jó minőségű virsli
- 1 ek. mustár
- 2 ek. liszt
- köménymag
- só, bors, ételízesítő

A kelkáposztát és a krumplit is vékony csíkokra vágjuk, köménymaggal és sóval feltesszük főni. A lisztből, tejfölből és a mustárból habarást készítünk. Amikor a káposzta már nem roppan hozzáadjuk a habarást, és a felkarikázott virslit. Összefőzzük és ha szükséges utóízesítjük.
Ennyire egyszerű, s nagyon finom :)

A szabadságom másnapját sajtos-tojásos leves és krumplis tészta főzésével töltöttem, s levezetés képen muskátli balkonba ültetésévél. Szóval úgy érzem elég sokszínű volt ez a két nap :)  :)

1 megjegyzés:

Anikó írta...

Azt a pohárkrémet nem kóstolhatnám meg???:-)