2011. június 15., szerda

Joghurt torta

A következő receptet ajánlom azoknak akik szeretik a nem túl édes "édességeket". Nem vagyok annyira oda a csokiért és a sütikért sem, persze néha rám jön a csokiéhség és akkor megeszem, egy fél tábla fehér Milkát is egyszerre:). A joghurt torta könnyen és gyorsan elkészíthető, nyári melegben finom  édesség. 

Joghurt torta

Hozzávalók:

I. lépéshez:
- 4 db 150 g-os natúr joghurt
- 1 cs. étkezési zselatin
- 14 ek. cukor

II. lépéshez:
- 3 dl hideg tej
- 2-3 cs. tejszínhabpótló por
- 1 cs. vaníliás cukor

Az első lépésben felsoroltakat egy edénybe tesszük, jól elkeverjük és összemelegítjük. Fontos, hogy ne forraljuk, mert akkor a joghurt kicsapódik. Amikor homogénné válik levesszük a tűzről, félretesszük, teljesen kihűtjük.

A második lépés hozzávalóit, keverőtálban habosra keverjük, majd a kihűlt joghurtos "krémmel" összekeverjük, ügyeljünk, hogy a hab ne nagyon törjön össze.(A tejszínhabpótló por tetszőleges mennyiségű... ha túl hígnak ítéljük a "habot", akkor tegyünk bele mégy csomaggal)

Vékonyan kivajazott formába gyümölcsszeletekkel rétegezve öntjük. Hűtőben "kifagyasztjuk" majd hidegen fogyasztjuk.


A joghurt torta mellé megosztanék még egy képet is, amin a karácsonyi kaktusz hozza gyönyörű virágait... május közepén... nálam minden máshogy működik :) Már meg sem lepődöm :)

"Karácsonyi" kaktusz májusban :)

3 megjegyzés:

Anita írta...

Szuper a recept és a kaktusz is:-)
Köszi szépen!!
Ani

Anita írta...

Szuper a recept és a kaktusz is:-)
Köszi szépen!!
Ani

Fini írta...

Köszönöm :)