Pár perc pihenő...:) Még a múlt héten készítettem ezt a finom vacsorát, amelyet most gyorsan bepötyögök. A Zúr is elfogyasztotta... olyannyira, hogy több hónapja ez az első finomság, amely mind egy szálig elfogyott és nem a kukában landolt...:) Rég nem tapasztaltam ilyet, bár jobban örülnék, ha minden így fogyna el. Vagy gondoltam egy másik okra is, hogy miért fogyott el... :D Mostanában nem főztem olyan sokat, mint eddig.... lehet megijedt a Zúr, hogy nem is fogok mostanában ilyesmit főzni. Persze ez csak feltevés :)
Balzsamecetes tarja, törtkrumplival
Hozzávalók:
- 80 dkg csont nélküli tarja
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-1,5 dl balzsamecet
- só, bors, kakukkfű, oregánó
- 1-2 ek. olaj + max. 1 dl a sütéshez
A tarját közepes kockákra szeljük, a fűszerekből, és a fokhagymából masszát készítünk. A fűszeres egyveleget, egyenletesen eloszlatjuk a húson. Keresünk egy megfelelő nagyságú tálat, amelybe belerakjuk a húst, a balzsamecetet és kevés olajat, pár órára hűtőbe toljuk. A hús pácolódása közben a krumplit meghámozzuk enyhén sós vízben feltesszük főni. A húst kivesszük, és forrósított serpenyőben minden oldalán "pörköt" képzünk, azután felöntjük, 2-2,5 dl vízzel, puhára pároljuk, majd amikor elég puha zsírjára sütjük. ( ne hideg vízzel öntsük fel, mert a hús, megkeményedik, és hiába főzzük, rágós marad.)
A krumplit leszűrjük, tejföllel, margarinnal, ételízesítővel, és egy kanál mustárral összetörjük. (Kézi robotgéppel szoktam, de nem volt kedvem elővenni, így sima krumplinyomóval pépesített.)
Kovászos uborkával, friss retekkel tálaltam. Nagyon különleges ízt adott neki a balzsamecet, igaz tartottam tőle, de bejött.:)
3 megjegyzés:
Hu, ez nagyon jól néz ki!:)
Köszönöm, a kedvességed:) ( Van még mit fejlődnöm a fotózás terén, de remélem hamarosan tudok kicsit a fotózás tanulásával is foglalkozni:)
És reméljük, hogy hamarosan jössz megint!:)
Megjegyzés küldése