2010. július 29., csütörtök

Fasírt, másképp

A sertéscombbal egy időben vettem ki egy kis adag darált húst is, mivel az eredeti koncepció szerintem palócleves és fasírt készült volna, de mint tudjuk ha az agyam beindul.... alkotok. :)

Búzakorpás fasírt "pahapa" csatnival és törtkrumplival

Hozzávalók

- 40 dkg sertés darált hús
- 4 ek. búzakorpa
- 2 gerezd fokhagyma
- fél hagyma
- só, bors, őrölt kömény


A hagymákat sajtreszelőn lereszeljük ezután az összes hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd  egy órán keresztül állni hagyjuk. Kis gombócokat formálunk belőle és bő forró olajban kisütjük. Díszítjük egy falat sajttal és paradicsommal vagy paprikával.

Törtkrumpli

Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 10 dkg vaj
- 2 ek. magyaros vajkrém
- 2 ek. tejföl
- só

Krumplit puhára főzzük, összetörjük krumplinyomóval, belerakjuk a hozzávalókat, majd egy fakanál segítségével krémesre keverjük.

"Pahapa"mártogatós

Hozzávalók 
- 1 közepes méretű sütőben sült padlizsán
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 nagy paradicsom

Ezeket összeaprítjuk, botmixerrel pépesítjük, adunk hozzá kevés sót, borsot, és egy csepp olajat.

Gerslivel és hússal rakott zöldbab

Mikor kinyitok egy főzős újságot, kinyomtatok egy receptet mindig megfogadom ha a fene fenét eszik akkor is követem a leírtakat... eddig szerintem egyszer tudtam betartani (a Helénától kapott Brownie receptet). Mindig teszek hozzá, veszek el, szóval saját ízlésemre formázom. Ismét elhatároztam, hogy most végre elkészítek egy nemrégen olvasott finomnak hangzó étket.... nem sikerül, de majdnem :) a www.sajtkukac.hu oldalon böngésztem amikor ráakadtam erre a receptre. "Kicsit" módosítottam rajta.

Árpagyönggyel és húscsíkokkal rakott zöldbab

Hozzávalók

- 0,5 kg friss zöldbab
- 30 dkg comb
- 1,5 dl árpagyöngy
- tejföl
- fokhagyma
- só, bors

A zöldbabot megtisztítjuk, egy icipici kaporral és sóval puhára főzzük. Miközben fő a bab, a húst felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon pirosra sütjük. (öntöttem rá kb. 1,5 dl vizet, amit elpárologtattam róla). Az árpagyöngyöt, egy csepp olajon megfuttatjuk, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, amikor elfőtte a vizet levesszük a tűzről és 15 percig fedő alatt tartjuk. A zöldbabot leszűrjük rádobjuk a felaprított fokhagymát, kicsit megsózzuk, kétfelé vesszük, majd ráhalmozzuk a húsos árpagyöngyöt, ezután befedjük a maradék babbal. Tejföllel leöntjük sütőben összesütjük.
 

2010. július 28., szerda

Paprikás krumpli bográcsban

Szombaton a pakk-pukk sütése után, elmentem Jánoshoz Gyulával, hogy meghegesszék, a kipufogót a "kicsikocsin", mert már nagyon idegesített, hogy prüszköl. A szerelés közben azon tanakodtunk, hogy hol, mit, kivel, és mikor kellene főzni. Végül is Jánosékhoz szervezetem meg a bulit :DDD. Délután elvittem Hugit  barátnőjéhez, s hogy ne utazzak egyedül hívtam magammal útitársat is. Szolnokon a Tesóban bevásároltuk a megfelelő mennyiségű alkoholt (elsősorban), és a paprikás krumplihoz valókat. 

Edit, Bogi és Brigi is segítettek pucolni a picike burgonyákat. (azért vettünk kicsiket, mert 90 Ft volt, s nem is kell sokat bajlódni a szétaprításával :) ) 

Paprikás krumpli

Hozzávalók 15 főre
- 5,5 kg krumpli
- 0,5 kg lecsókolbász
- 0,5 kg füstölt kolbász
- 3 nagy fej hagyma
- 1 üveg lecsó (inkább zakuszka szerűt hozott Gyula)
- zsír
- só, bors, pirospaprika, őrültkömény

A fát felapríttatjuk és a bográcsot elmosatjuk a fiúkkal. Amíg tevékenykednek addig a lányok kést ragadnak és elkezdik pucolni ezt a rengeteg krumplit, amit rögtön hasábokba is vághatunk. A hagymapucolást rábízzuk egy olyan emberre, akinek nem folyik ki a szeme az illóolajtól (ezen esetben a választás rám esett).
A kolbászok bőrét lehúzzuk 0,5 cm-es karikákra vágjuk. A munka az idő előrehaladtával egyre gyorsabban és jobb hangulatban folyt. (fogalmam sincs mi lehetett az oka, bár a lenti képen található néhány árulkodó üveg) :)

Mindent előkészítettünk, s vártunk arra, hogy a fiúk elkezdjék főzni az ételt... vártunk...vártunk... majd felálltam s elkezdtem felrakni a paprikást. Igaz sosem főztem még bográcsban, és nem is akartam, de más nem volt a környéken aki megfőzze helyettem. Kuktáskodott egy ideig Edit, de őt is elűzte a füst. biztos vagyok benne, hogy 200 évig fogok élni, mert a füst ugye tartósít....



A hagymát zsíron megfuttatjuk, ráborítjuk a krumplit, majd, kicsit dinszteljük. Rádobjuk a sót, pirospaprikát, borsot, őrölt köményt, gyors mozdulatokkal összekeverjük  ezután felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a lecsót, és felkarikázott kolbászokat. Tűzre csak ritkán teszünk, óvatosan a bogrács fülénél fogva rázogatjuk, hogy a krumpli ne nagyon törjön, majd, kóstolás alapján megállapítjuk, hogy elég puha és jó ízű e. 
Savanyúsággal tálaljuk.

Ha valakinek nincs kinti világítás a bográcsoló helyen javaslom kihozni a nappaliban lévő állólámpát. :)

2010. július 27., kedd

Pakk-pukk

A hétvégén döbbentem rá, hogy mennyire egyszerű elkészíteni ezt az édességet. Személy szerint melegen nem nagyon szeretem, de miután kihűlt, hűtőből kivéve az igazi szerintem.

A nevével is gondban vagyok, mert még a családon belül is több néven szólítjuk és minden alkalommal megbeszéljük, hogy te így én úgy hívom...:)

Pakk-pukk

Hozzávalók

Tésztához:
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 csipet só
- annyi liszt amennyit felvesz

Töltelékhez:
- 25-40 dkg túró
- cukor
- vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- kb.: két marék gríz

A tészta alapanyagait jól összekeverjük, egy homogén tésztát "dagasztunk" be. Annyi liszt kell, hozzá, hogy az edény falától elváljon, de ne legyen kemény. (egyszóval legyen jól nyújtható)-ez nem is egy szó :)
A túrót villával jól összetörjük, ízesítjük, mindenki saját ízlése szerint. Például én úgy szeretem, ha nem annyira cukros, inkább citromos legyen. A tölteléket közvetlen a tésztára helyezés előtt kell elkészíteni, különben  a cukor megolvad és túl folyós lesz.


A tésztát és a tölteléket is harmadoljuk, lisztezett deszkán a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. Meghúzzuk a képzeletbeli felezővonalat, és kiskanállal kisebb púpokat halmozunk egyelő távolságra, amikor ezzel megvagyunk gyors mozdulattal rádobjuk a tészta másik felét. A púpok mellett ujjunkkal  lenyomkodjuk, majd derelyemetélővel elvágjuk. Forrósított olajban kisütjük. A tészta többi részét is megtöltjük és kisütjük. Fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk!


Mindenki hozzátette a magáét, Anya begyúrta, Mamám és Hugom nyújtották töltötték, s én... én sütöttem... :)

(a képek nem a legtökéletesebbek, nem volt itthon nálam a fényképezőgép, és telefonnal készítettem).

2010. július 26., hétfő

Maci laci palacsintája

Örömmel látom, hogy nőtt a blogom olvasottságának száma, és most megragadom az alkalmat, hogy köszöntsem az összes állandó olvasómat! Köszönöm Nektek, hogy olvastok! :) Nagyon nagy önbizalmat ad, hogy egyre többen kíváncsiak arra, amit csak úgy leírok!

Elég sok új recept van a tarsolyban, bár ez a nagy meleg eléggé visszavetette a kedvemet a főzőcskézéstől... pedig nem vagyok ijedős, de az árnyékban 38 fokban én is csak pihegtem. Igaz most egy szót sem szólhatok... tegnap 15 fok volt....
Most pedig következzen ismét egy nem saját, hanem kölcsönzött recept, amit a Hugim készített el. Kedves Csaba köszönöm, hogy ilyen finom recepteket osztol meg a Hugommal csak így tovább!!! (ha van egy két sós finomságról recepted azt is szívesen vesszük:) ).

Medve László kedvenc palacsintája

Hozzávalók:

- édes palacsinta
- 1 adag tejberizs
        * rizs
        * tej
        * cukor
- kis üveg meggy befőtt magozva
- fahéj
- csokiöntet

A tejberizst megfőzzük, hozzákavarjuk a fahéjat, eközben a palacsintákat kisütjük. A palacsintákra kb.: 0,5 cm vastagon kenünk rá a tejberizsből, majd a kimagozott meggyet elhelyezzük a szélén és feltekerjük. Ezt addig ismételgetjük, amíg le nem fogy a palacsinta a tejberizs és a meggy. Srégan felszeljük, megöntözzük csokiöntettel és fogyasztjuk is. 
Nekem jéghidegen hűtve tálalta a Hugim... nagyon finom volt! Csak így tovább cukrászkám :)


2010. július 20., kedd

Segítség...

Bár ne kellene ezt a bejegyzést megírnom, bár mehetne minden olyan "unalmasan" unokatesóméknál, mint június elején...

Unokaöcsém egy jóképű, rendes 15 éves gyerkőc, szülei és barátai az elmúlt egy hónapban sokszor feltették a kérdést, hogy "miért pont Danci?" sajnos erre a válasz nem jön sehonnan, senkitől. 

Egyik nap bringával elesett, beütötte a fejét, majd kórházba került, ahol megröntgenezték, miután elrendeltek nála egy nap megfigyelést a kórházban. Persze semmi probléma nem adódott, hazaküldték családjához CT és MRI nélkül.  Jöttek egymás után a napok, s kedden a ballagási főpróbáján rosszul lett... agyvérzést kapott.
A szakszerű segítség gyorsan érkezett, majd a kórházba szállítása után életmentő műtétet hajtottak rajta végre.

Danci kómában volt, több hétig; most éberkómában fekszik a szolnoki kórházban, de a javulás már látványos :) (Kérésre pislog, emeli a kezét, megfogja az orrát, oldalra fordítja a fejét). 

A család barátai egy Daniel's day elnevezésű jótékonysági napot szerveztek neki és családjának. Reményeik szerint hozzá tudnak járulni Dani felépüléséhez.

Nagyon bízunk benne, hogy minél hamarabb felébred, és felépül, s folytathatja "átlagos diákéletét".  Bárki aki úgy gondolja, hogy tud segíteni kérem jelentkezzen, az alábbi plakáton látható telefonszámon, vagy ha anyagi segítséget szeretne nyújtani a bankszámlaszámon.

Saját honlapot is készítettek a szervezők, ahol a részletes program, képgaléria,  nevezési díjak is megtalálhatók:
http://danielsday.5mp.eu/web.php?a=danielsday

Saját számom is megadom, ha valaki esetleg tőlem kérdezne.(06-30/299-79-42)

2010. július 8., csütörtök

Paradicsomos húsgombóc

Anyával nagyon sokszor főztünk régebben töltött paprikát. Kerestem a hűtőben, de csak két fonnyadt paprikát találtam... grrr.. persze ilyenkor nincs, mikor arra vagyok éhes... ezután eszembe jutott, hogy lehet töltött paprikát paprika nélkül is készíteni.... :) azaz Paradicsomos-húsgombócot főzni. Gyorsan telefont ragadtam, Anyától kértem segítséget, hogy hogyan is kell, mert ugye az ember feje sem képes mindent megjegyezni. Itt kell megemlítenem, hogy arra szerintem sosem leszek képes, mint amire Mamám... fejből mondja a recepteket, dekákat, a krémek elkészítésének módját.... Általában a legegyszerűbb recepteket felejtem el...pl:: kelkáposzta főzeléknél mindig felhívom anyát, hogy kell e bele tejföl vagy sem... :) (jót mosolygok általában, hogy már megint nem emlékszem :) ).

Az elkalandozásból visszatérve jöjjön a recept:

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:


- 50-60 dkg darált hús
- 10 dkg rizs
- 6 dl paradicsomlé
- 1 kicsi sűrített paradicsom
-  fokhagyma
- liszt + olaj
- só, bors, őröltkömény
A rizst, olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük vízzel, de csak fele annyival, mintha rendes rizst főznénk. /félpuhára főzzük/. A darált húst eközben befűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a félig főtt rizst. A rizs párolása, és a hús bekeverése előtt egy nagy átmérőjű edényben feltesszük forrni a paradicsomlevet, a sűrített paradicsomot plusz kb. 1 liter vizet. A paradicsomos lé, amikor felforr, kanállal beleengedjük a megformázott gombócokat, kb. 40 percig lassú tűzön, fedő alatt főzzük. óvatosan mozgassuk, nehogy szétessen a gombóc. A lisztből és az olajból halvány rántást készítünk.


                                          Készülnek a kis gombóckák

A főzési idő leteltével a gombócokat kiszedjük egy tányérra, majd berántjuk az edényben maradt levet. A mártás, ha elérte megfelelő sűrűségét, visszahelyezzük a gombócokat, egyet rottyantunk rajta, és elzárjuk.

Tojás nincs a gombócokban, mégis jól összeállt; mondjuk jó keményre formáztam őket,  és főzés közben sem kavargattam, nehogy széthulljon, de nagyon kis pofás gombócok lettek belőlük. 

Puha kenyérrel tálaljuk.

2010. július 7., szerda

Egy kis "öreg"

Mamám készített egy jó adag lebbencs tésztát, amiből nagyon jól lehet készíteni öreget, igaz jobban szeretem reszelt tésztából, de most ez volt itthon. Prima konyha egyik számában több oldalt is arra áldoztak, hogy megismertessék az olvasóval a slambuc és az öreg közötti különbséget. Én mindig úgy készítem, ahogyan én szeretem, nem is tudom pontosan minek nevezzem...:) Nálam így készül a slambuc.

Slambuc/öreg/

Hozzávalók

- 50 dkg lebbencs tészta
- 2-3 krumpli
- 1 fej hagyma
- 3 db paradicsom
- 1 paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- só, bors


A tésztát ajánlatos több részletben előpirítani, mert ha ekkora mennyiséget főzünk, nem tud minden egyes tészta darabka szép barnás-piros színűre és hólyagosra sülni. A tészta, ha nincs rendesen megpirulva nem olyan jellegzetes az íze. Miután minden tésztát megpirítottunk, beleöntjük egy nagy főzőedénybe, majd rákockázzuk a hagymát, óvatosan forgatjuk, míg a hagyma is pirulni kezd. Megszórjuk a pirospaprikával, sóval, borssal, ráreszeljük a fokhagymát, beledaraboljuk a paradicsomot, és a paprikát, majd felöntjük vízzel.
Ezt a folyamatot nagyon gyorsan kell elvégezni, mert közben "ég" a tésztánk.

A burgonyát megpucoljuk, negyedeljük, s 2-3 mm vastagra vágjuk, hozzáadjuk a tésztás, paradicsomos egyveleghez.

Annyi vizet adunk hozzá, hogy a tésztát épp ellepje. Lefedjük, lassú tűzön puhára pároljuk. Ha elfőtte a levét, veszünk ki egy tésztát, megkóstoljuk, s ha túl "rágós" öntünk rá vizet, s tovább főzzük.

A slambuc akkor jó, ha nincs alatta lé, kicsit újrapirult.

Ha van a hűtőben szoktam belekarikázni füstölt kolbászt.

Tejfölös uborkasalátával a legjobb.

2010. július 6., kedd

Gombakrémleves és brassói

A gépen találtam egy csomó főzőcskés képet, még februárról..... rendesen elszörnyűlködtem, hogy már a felének csak halványan emlékszem a receptjére... de azokat is hamarosan feltöltöm. 

Egyik nap munkából hazafele menet bementem egy nagyáruházba, azzal a felkiáltással, hogy "padlizsánra vagyok éhes". A végeredmény az lett, hogy csak padlizsánt nem vettem :) Viszont vásároltam csiperke gombát, igaz abból is a barnát szerettem volna venni, de nem hozták még ki a raktárból így maradt a hagyományos fehér. Felháborítónak tartam, hogy Szolnokon semmilyen másfajta gombát nem lehet kapni, csak fehér csiperkét... egy évben egyszer szoktam laskát venni, azt is Gyulán az útmenti zöldségesnél; ekkor 3 napig eszem, a beszerzett mennyiséget. A "Tesóban" láttam már "vegyes" gombatálat, aminek már frissen is olyan a színe, hogy nem szívesen venném meg. Remélem egyszer majd itt a megyeszékhelyen is válogathatok a jobbnál jobb gombákban. 

Kakukkfüves-gombakrémleves

Hozzávalók:
- 30 dkg fehér csiperke
- közepes fej hagyma
- 2-2,5 dl tejföl
- 1 ek. mustár
- 1ek. étkezési keményítő
- rozmaring, kakukkfű, bors, só

A gombát megpucoljuk, félbevágjuk, majd 2 mm vékonyra szeljük. A hagymát összevágjuk, megpirítjuk, majd rádobjuk a felaprított gombát, megsózzuk, borsozzuk, majd "zsírjára" sütjük. Mikor már majdnem pirul, a tejfölt kikeverjük, egy kevés vízzel és a kanál mustárral, hozzáöntjük, majd botmixerrel pürésítjük. A turmixolás után hígítjuk a kívánt mennyiségre, egy-egy csipet kakukkfűvel és rozmaringgal megbolondítjuk. Ha nem elég sűrű, egy evőkanál keményítőt vízben elkeverünk hozzáöntjük, összeforraljuk. 
A rozmaringgal, és a kakukkfűvel nagyon csínnyán kell bánni, mert nagyon intenzív ízűek. Tálalásnál lehet levesgyönggyel, sajtos pirítóssal kínálni.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók:
- 1 kg lapocka
- 1 közepes vöröshagyma
- 1/2 csomag majoranna
- paradicsom, paprika
- 1 fej fokhagyma
- 1 ek. pirospaprika
- só, bors

- kb 40-50 dkg krumpli

A húst felkockázzuk, lehetőleg kevés zsiradékot hagyva, majd a megpirított hagymára dobjuk, szeletelünk rá paradicsomot paprikát, sózzuk, borsozzuk. Amikor elfőtte a levét, amit eresztett akkor beleszórjuk a  majorannát, és a fokhagyma felét, majd egy nagyon kevés vízzel felöntjük, lefedjük, puhára pároljuk. Addig rotyogtatjuk, amíg jó sűrű nem lesz. A krumplit megpucoljuk, s mikor a hús puha feltesszük sülni. Miután elzártuk a brassóit, egy csapott evőkanál pirospaprikát belekeverünk, majd a sültkrumplival tálaljuk. kínálunk mellé, zöld hegyespaprikát, és összevágott paradicsomot.

A brassóira bizony illik, az a régi mondás, hogy ahány ház.. :) Nem is kell messzire menni, mert az én Anyukám is másképp főzi, szerintem az is nagyon finom, szeretem azt is.

Még beszúrok ide egy képet, melyet a "születésnapdiplomaosztomra" kaptam:D (Két legyet egy csapásra) :D
Az elégedett diplomás malacka címet viseli:)


Gyulán adták át, de otthonról szállították nekem  a 30 fok melegben. Nagyon finom volt, mind az utolsó falatig elfogyott. Köszi érte: Marikának, Teckónak, Gyulának, és persze Anyának is.

2010. július 5., hétfő

Hortobágyi húsos palacsinta sajtos krokettel

Amikor eldöntöm, hogy húsos palacsintát készítek, sosem jut eszembe, hogy mennyi gond van ezzel a finom és laktató étellel. Sütni, pirítani, tölteni, masszát kavarni, sütni... S persze, mivel a jóból sosem elég, s benézve a hűtőbe találtam egy kis maradék, de még jó krumplipürét, amiről tudtam, hoyg ez így ebben a formában már nem fog elfogyni, még abból is kreáltam egy finom "köretet"

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:
-10-12 db sós palacsinta
- 0,5 kg darálthús
- 1 kispohár tejföl
- közepes fej, hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- liszt, paprika, só, bors

A húst feltesszük pörköltnek. A darálthús jó tulajdonsága, hogy hamar megfő, ekkor leszűrjük, egy tésztaszűrővel; a levét felforraljuk és tejfölben elkevert liszttel  behabarjuk. A mártás már kész is. A jól kicsöpögtetett húshoz két kanál tejfölt kavarunk, majd a palacsintába töltjük, olyan módon, hogy a közepébe egy kanállal helyezünk, két oldalát behajtjuk, majd így tekerjük fel és kiolajozott tepsibe fektetjük. Azt a folyamatot addig ismételgetjük, amíg el nem fogy a hús és a palacsinta is. A tetejét leöntjük a mártással, megszórjuk kevés sajttal, betoljuk a sütőbe és pirosra sütjük.

Kicsit több palacsintát sütöttem, de nem dobtam ki, (bűn lett volna) hanem vágtam össze lilahagymát, amit összekevertem a mártás egy részével és ezt töltöttem a palacsintákba, feltekertem, majd a többi mellé helyeztem, s sütöttem. Nekem ez a változat még jobban ízlett, mint a húsos ;)

Mártásból érdemes hagyni egy kicsi tállal, ha valakinek túl száraznak bizonyulna a palacsinta.

Több receptkönyvből olvastam el az elkészítését, egyik azt írja, hogy maradék pörköltöt ledarálva az igazi. Kipróbáltam ezt a változatát is, de ez egyáltalán nem nyerte el a tetszését a családnak.


Sajtos-burgonyás krokett

Hozzávalók:
 - 30 dkg törtburgonya ( nekem ez volt a hűtőben)
- 0,5 dl tej
- 2 tojás
- 15 dkg sajt
- zsemlemorzsa
- só, bors, fokhagyma

A hozzávalókat egy keverőtálban összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, vagy ahogyan én készítettem, kis lepényeket szaggatunk ki kanállal a forró olajba, és pirosra sütjükA tejet nem szükséges beletenni, ha krumplipüréből készítjük.
Eredeti recept-en egy kicsit módosítottam csak.

Itt vagyok

Végre visszatérhetek:) Olvasgattam a blogomat, s közben rádöbbentem, hogy milyen régen nem főztem, illetve amit főztem, időhiány miatt nem töltöttem fel. Hmm... remélem ez már máshogyan lesz.

Első és legfontosabb hír, hogy leállamvizsgáztam :) :) :) Nagyon boldog vagyok :) Egész jók lettek az eredmények, szóval elégedett vagyok :) Az iskola, a barátok nagyon fognak hiányozni, de majd kitalálok valamit, hogy megint tanulhassak, okosodjak :))

Kép innen.

Az év első féléve elég sűrűre sikeredett, de nem bánom, minden akadályt (remélem) jól vettem. :) 

Februárban kezdődött a Jászkun kapitányok nyomában projekt "reklámozása".  Amelynek keretében kiállítottam, Budapesten, Debrecenben, Szolnokon, Veszprémben., s  Tisza-tavi Road-Show keretein belül Szombathelyen is.

Közigazgatási alapvizsgát tettem, ami számomra nem volt túl egyszerű... sajnos a fejecském nem nagyon fogja azt a fajta nyers szöveget. 

Szakdolgozatot szerkesztettem, külön köszönet Editnek :) Féléves vizsgákat tettem, amik sikerültek.

Gyakorlati végszigorlaton is túlestem, amihez képest az államvizsga már egyszerűbb történet volt. Többnyire az egész júniusomat Szarvas gyönyörű városában töltöttem a barátaimmal. Jó volt.

Már kipihent aggyal, új arculattal ( dicséret a blogger.com-nak) vetem bele magam, az elmaradt receptek feltöltéséhez, illetve az újabbnál-újabb nyalánkságok elkészítéséhez.