2009. november 26., csütörtök

Tepsis burgonya karajjal és tormás mártogatóssal

Nekem ez a fényképesdi nem nagyon jött eddig be... :( Vagy nem volt itthon a gépem, vagy kifogyott az elem.... szóval ezt a művemet sem tudtam megörökíteni.:). Mivel ismerem magam, inkább leírom a receptet, mert hamarosan a feledés süllyesztőjébe csurog ez a remek vacsora.:)

Hozzávalók:
- 30-40 dkg karaj
- 1 kg krumpli
- grill fűszerkeverék
- 1 csomag tepsis húsos burgonya por
- 4dl tej
- 1 ek tejföl.
- sajt
- 2 tojás

A karajt nagyon pici csíkokra vágjuk (kb.:2cm x 3-4mm). Kevés olajon pirosra sütjük, grill fűszerkeverékkel fűszerezzük, majd amikor már majdnem készen van dobunk rá hagymát. Még pirul a husi, a krumplit megpucoljuk, nagyon vékony karikára vágjuk, 2 részre vesszük, az egyik felét lefektetjük egy közepes méretű tepsibe. A krumplit durvára vágott fokhagymával megszórjuk, és ráhalmozzuk a pirosra sült húst, majd befedjük a maradék krumplival. A port összekeverjük a tejjel és a tejföllel, s ráborítjuk a krumplira. Én befedtem alufóliával és 250 fokon sütöttem kb 30 percig, amikor már jól megpuhult a teteje a burgonyának, megszórhatjuk sajttal és díszítés képen üssünk két tojást a tetejére. Amint a tojás teteje már "be bőrösödött" kész az ételünk.

Még sült, gondoltam fedezek fel újabb íz párosításokat.:) Ez lett belőle:

Egy evőkanál tormát összekavartam, egy evőkanál krémsajttal, 2 evőkanál tejföllel, friss borssal, sóval és egy kis gerezd reszelt fokhagymával. Ebbe a mártogatósba pucoltam répát, amit hasábokra vágtam és azzal tunkoltuk:) Szerintem nagyon finom, pikáns lett.:)

2009. november 16., hétfő

Nagyon hamis tiramisu

Mostanában nem nagyon volt időm blog bejegyzéseket írogatni. (mondjuk ennek kifejezetten örülök, mert legalább van munkám:)))
Gondoltam gyorsan lejegyzem, amit múlt héten főzőcskéztem.

Nagyon hamis tiramisut készítettem, amit egyszer nagyon régen már csináltam, de valahogyan eltűnt az a receptgyűjtemény amiben pontosan le volt jegyezve ezen recept, a neten sem találtam,  úgy gondoltam, vagyok annyira ügyes és megcsinálom magamtól :) 

Hozzávalók:

- 2 csomag babapiskóta
- 3 db natúr tömlős sajt. (30 dkg)
- 1 db 3in1 kávépor
- 2 csomag tejszínhabpótlópor
- 4 dl tej
- porcukor ( ízlés szerint)
- kakaópor
- instant kakaópor.
- 3 ek liszt
- 3-4 ek cukor

Az elkészítés elsőre igen bonyolultnak és bizarrnak hangzik de a végeredmény a fontos.
Első lépésben egy keverőtálba kinyomtam  "bőréből" a tömlős-sajtokat, majd porcukor hozzáadásával elkezdtem felverni.(kevés tejet adagoltam, a könnyebb keverhetőség miatt).
A két tejszínhabpótló port felvertem 2 dl tejjel( a két porhoz kellene 3 dl, de így masszívabb lesz a fehér sajot-hab) majd a két masszát óvatosan összeforgattam.
A kávéport és az instant kakaót vízzel összekevertem kicsit megmelegítettem, majd ebbe áztattam bele a piskótákat. (ha elfogy a "lötyi" keverjünk még kakaót vízzel és folytassuk a folyamatot).
A lisztet, három kanál cukorral és a maradék tejjel összekevertem, majd felfőztem, és nagyon fincsi csokipudingot kaptam. Ezt a csokis kérmet kihűtöttem, majd az első sor babapiskótára kentem, amire következett a másosik sor babapiskóta, és egy kevés fehér sajtos krém, e tetejébe is pakoltam még egy sor piskótát, majd legvégül a fehér sajtos masszával leöntöttem. a tetejét sima kakóporral meszórtam.



Egy négyzet alakú, jó mély jénait választottam, a recept elkészítésére, ami teljesen tele lett.:) (kb 3-4 literes lehet).
Hasznos lett volna egy éjszakára a hűtőbe helyezni, de nem volt rá idő:) Szerintem így is finom volt.
Kép nem készült, ugyanis amit elkészült már faltuk is fel.:) Majd legközelebb.