2009. augusztus 13., csütörtök

Fogyókúra közben...

Na szép... fogyókúra közben főzésben élem ki magam... ráadásul olyat főztem megint amit nem nagyon ehettem:)))

Kedvenc kolléganőm, kicsit átalakított receptjét alkottam meg tegnap:))

Sertéshúst kiklopfoltam, besóztam, borsoztam, majd jól belemártogattam mustáros tejfölbe. Ezt félretettem, kicsit állni. Míg a husi pácolódik, addig megpucoltam a krumplit, 0,5 cm-es karikákra vágtam, hozzáaprítottam egy nagy tv paprikát, majd dobtam rá, sót, borsot, ételízesítőt, kb 2 dl vizet, egy kanál olajat. Ezt jól összeforgattam, majd végezetül kanalaztam rá egy kis mustáros tejfölt.

A krumpli tetejébe raktam a husikat, két paradicsomot nagy darabokra vágtam, amit a húsok mellé tettem. Lefedtem alufóliával. A fóliát addig kell rajta hagyni, amíg a krumpli és a hús is megpárolódik, majd levenni és pirosra sütni.:))

Köretnek, igaz nem kell különösebben semmi, de savanyúságot tudok mellé ajánlani. Készítettem hozzá egy kis párolt lilakáposztát-szöllőszemekkel. A szöllő kicsit pikánssá tette; tudom ajánlani, az lilakáposztát almával, az is nagyon finom.

Most jön az attrakcióóó..::) Mivel fogyózom, nekem más vacsit kellett készítenem. Zeller volt az esti menü, de mivel olyan szép nagy szárral adták a boltban, nem volt szivem kidobni (mostmár sokadjára) a zöldjét, így kreáltam egy levest:)) Kevés hagymát üvegesre pirítottam, a zellerzöldet, szárral együtt nagyon apró darabokra vágtam. Megfonnyasztottam a hagymával, majd kicsit felengedtem vízzel, és amikor úgy gondoltam, hogy megfőtt a levél, étkezési keményítővel sűrítettem. Mindenki ízesítheti ízlése szerint, én tettem bele sót, egy kevés fokhagymát, borsot. Nekem nagyon izlett:)
Főételnek főztem mellé, zelleres-krumplipürét.:) Zellert és a krumplit összeköckáztam, mikor megfőtt, összetörtem, masszává kevertem, sóval, borssal ízesítettem. nekem ez is fincsi volt, de a kedves páromnak nem nyerte el a tetszését, az én zellermániám:))

tudom mindenkinek ajánlani ezeket a recepteket:)